Preloader
  • 06153560250
  • خرمشهر – کوتشیخ – بلوار ساحلی بایندر

آدرس

خرمشهر – کوتشیخ – بلوار ساحلی بایندر

شماره تماس

06153560250

06153560251

06153560252

آدرس ایمیل

info@khccima.ir

📌ضرورت ایجاد متولی واحد برای توسعه صادرات و جلوگیری از اقدامات جزیره‌ای

◽️در ادامه نشست هماهنگی بررسی چالش‌ها و روند صادرات محصولات کشاورزی که در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر برگزار شد، «ماجد مطوریان‌پور» رئیس انجمن خرمای استان خوزستان و عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی خرمشهر با طرح این پرسش که چرا صادرات نداریم، اظهار کرد: یکی از دلایل موفقیت استان‌های دیگر در حوزه صادرات، سهولت فرآیندها و حمایت‌هایی است که در مسیر تجارت خارجی وجود دارد، در حالی که فعالان اقتصادی در خوزستان با مشکلات و موانع متعددی مواجه هستند.

◽️وی افزود: ارتباط مؤثر با کشورهای هدف، استفاده از ظرفیت رایزنان بازرگانی و برگزاری نشست‌های تخصصی با رایزنان کشورهای هدف صادراتی، از اقداماتی است که باید با همکاری وزارت امور خارجه و دستگاه‌های مرتبط دنبال شود.

◽️مطوریان‌پور با تأکید بر ضرورت ایجاد ارتباط مستمر با بازارهای هدف گفت: باید با رایزنان بازرگانی کشورهایی که ظرفیت صادراتی برای محصولات استان دارند، نشست‌های تخصصی برگزار شود و از ظرفیت وزارت امور خارجه برای توسعه روابط تجاری استفاده کنیم.

◽️رئیس انجمن خرمای استان خوزستان با انتقاد از نبود هماهنگی میان دستگاه‌های متولی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی این است که به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنیم و متولی واحدی برای هدایت و پیگیری امور صادرات وجود ندارد؛ هر دستگاهی مجوزی صادر می‌کند، در حالی که ظرفیت‌های استان باید به صورت کارشناسی شناسایی و برای توسعه بازارهای هدف برنامه‌ریزی شود.

◽️وی ادامه داد: بخشنامه‌های خلق‌الساعه، محدودیت‌های ناگهانی، نبود تسهیلات کافی و برخی موانع ایجادشده از سوی دستگاه‌های اجرایی، مسیر صادرات را دشوار کرده است. در شرایطی که استان‌های دیگر از این فرصت‌ها استفاده می‌کنند، ما همچنان در بخش‌هایی مانند خرما و شیلات با خام‌فروشی مواجه هستیم.

◽️مطوریان‌پور تأکید کرد: دولت باید مسیر را برای صادرکنندگان تسهیل کند، چرا که عدم تأمین تسهیلات و ایجاد موانع، باعث شده فرصت‌های صادراتی به سمت استان‌های دیگر سوق پیدا کند.

◽️وی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه صنایع استان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان باید در کنار صنایع قرار گیرند تا با شناسایی نیازهای بخش تولید، نسبت به تأمین فناوری، مهندسی معکوس و تولید محصولات مورد نیاز اقدام کنند.

◽️رئیس انجمن خرمای استان خوزستان با اشاره به کاهش سهم خوزستان در برخی بازارهای صادراتی گفت: بازار کشورهای CIS را از دست داده‌ایم و در بازار عراق نیز در حال از دست دادن فرصت‌ها هستیم. لازم است یک گروه کارشناسی برای پیگیری اجرای مصوبات و جلوگیری از رها شدن تصمیمات تشکیل شود.

◽️وی همچنین با اشاره به ظرفیت بالای خرمای استان خاطرنشان کرد: خوزستان یکی از تولیدکنندگان مهم خرماست و باید از این ظرفیت برای توسعه صادرات و ارزآوری بیشتر استفاده شود.

📌لزوم تقویت ارتباطات تجاری برای افزایش ارزآوری محصولات کشاورزی ◽️همچنین «محمدهادی مقدم» نایب‌رئیس اول انجمن خرمای استان خوزستان و عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر در این نشست با اشاره به چالش‌های صادرات و ارزآوری محصولات کشاورزی اظهار کرد: برای توسعه صادرات باید به دنبال راهکارهای عملیاتی و ایجاد ارتباطات مؤثر با بازارهای هدف باشیم.

◽️وی پیشنهاد ایجاد دفتر مشترک میان اتاق‌های بازرگانی و سازمان جهاد کشاورزی را مطرح کرد و افزود: این دفتر می‌تواند به عنوان پل ارتباطی میان تولیدکنندگان، صادرکنندگان و دستگاه‌های اجرایی، مسائل و مشکلات این حوزه را پیگیری کند. مقدم با تأکید بر نقش اتاق‌های بازرگانی در توسعه روابط تجاری گفت: ارتباط با کشورهای هدف و ایجاد زمینه‌های همکاری اقتصادی، از ظرفیت‌هایی است که اتاق‌های بازرگانی می‌توانند به شکل جدی دنبال کنند.

◽️وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی استان همچنان به شیوه سنتی انجام می‌شود و تا زمانی که فرآیندهای تولید، بسته‌بندی و عرضه به استانداردهای مورد نیاز بازارهای جهانی نزدیک نشود، کشورها برای خرید و سرمایه‌گذاری در این بخش ترغیب نخواهند شد. نایب‌رئیس اول انجمن خرمای استان خوزستان خاطرنشان کرد: توسعه صادرات محصولات کشاورزی نیازمند حرکت به سمت تولید مدرن، ارتقای کیفیت، بهبود بسته‌بندی و جذب سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش محصولات است.